Boek
Nederlands

De tanden van de tijger

Tom Clancy (auteur)
+1
De tanden van de tijger
×
De tanden van de tijger De tanden van de tijger

De tanden van de tijger

In de reeks:
Genre:
Een topgeheime Amerikaanse organisatie heeft zich gespecialiseerd in het elimineren van terroristen voordat deze kwaad kunnen aanrichten.
Titel
De tanden van de tijger
Auteur
Tom Clancy
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The teeth of the tiger
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2004
387 p.
ISBN
90-229-8812-0

Besprekingen

In Rome wordt een lid van de Israëlische Mossad koelbloedig vermoord. Het is maar een van de vele aanslagen. De Verenigde Staten zijn vastbesloten om het terrorisme een halt toe te roepen. De FBI, de CIA en de NSA worden in hun strijd tegen het terrorisme echter gehinderd door allerlei richtlijnen van de Amerikaanse wetgeving. Een van de laatste verwezenlijkingen van de vorige president, Jack Ryan, was de oprichting van Campus, een nieuwe geheime dienst, die onder een dekmantel functioneert, los van de overige politiediensten. De beperkingen van de overheidsdiensten gelden niet voor Campus, zodat mogelijke terroristen ook lijfelijk kunnen worden uitgeschakeld.

In het diepste geheim worden een aantal jongemannen gerekruteerd om voor Campus aan de slag te gaan. Een van hen is de zoon van Jack Ryan, die in een gebouw vlakbij Washington wordt gestationeerd. Hij wordt er ingewijd in allerlei financiële zaken, met de bedoeling om verdachte financiële transacties op te sporen, die z…Lees verder
'De Campus' is een topgeheime Amerikaanse organisatie, die zich specialiseert in het doden van terroristen voordat deze tot actie kunnen overgaan. Twee broers worden opgeleid tot professionele moordenaars. Wanneer via onderschepte telefoon of e-mail berichten terroristen gelokaliseerd kunnen worden, worden zij erop uitgestuurd om deze personen te elimineren. Zij gebruiken daarvoor een middel dat de tegenstander verlamt en doodt zonder sporen achter te laten. De auteur is bekend om zijn spannende thrillers, en ook dit boek kan in de lange rij geschaard worden. De schrijfstijl is vlot met veel dialogen. Het taalgebruik is simpel zonder veel moeilijke woorden. Het verhaal op zich mist echter de nodige spanning. Alle moorden verlopen vlotjes, en er is geen echte climax aan het einde van het verhaal. Dat is het enige minpunt van dit prettig leesbare boek. Paperback, normale druk.

Over Tom Clancy

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Gary Wayne Gilbert

Thomas Leo (Tom) Clancy jr. (Baltimore, 12 april 1947 – aldaar, 1 oktober 2013) was een Amerikaans auteur van politieke thrillers, gebaseerd op concepten ontleend aan inlichtingendiensten en de militaire wetenschap; zijn naam is tevens een generieke aanduiding voor soortgelijke boeken die door andere auteurs worden geschreven.

Zijn vroege boeken ontlenen hun thematiek uit de Koude Oorlog. Clancy bereikt in zijn boeken door nauwgezet onderzoek een grote mate van realisme. Hij besteedde aandacht aan (fictieve) ecopolitieke motieven en achtergronden, in het bijzonder ook aan de technologie die bij missies wordt ingezet. Meerdere boeken zijn verfilmd. Ook werkte hij mee aan een aantal computerspellen waarvan de Rainbow Six-serie, de Splinter Cell-serie en de Ghost Recon-serie het bekendst zijn.

Biografie

Clancy droomde als kind al van een militaire loopbaan, maar een oogprobleem (hij droeg een zeer sterke bril) deed die droo…Lees verder op Wikipedia