Boek
Nederlands

Mag ik ook mee ?

Truus Van de Waarsenburg (auteur), Jan Van Lierde (illustrator)
+1
Mag ik ook mee ?
×
Mag ik ook mee ? Mag ik ook mee ?
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Bjorn mag alleen naar zijn oma toe. Allerlei dieren van de boerderij willen met hem mee. Maar onderweg blijkt dat zij niet zulke goede reizigers zijn. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Dieren, Reizen
Leesniveau
AVI 6
Titel
Mag ik ook mee ? / Truus van de Waarsenburg ; tek. van Jan van Lierde
Auteur
Truus Van de Waarsenburg
Illustrator
Jan Van Lierde
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2004
42 p. : ill.
ISBN
90-276-7694-1

Besprekingen

De 'Bolleboos-start'-serie is bedoeld voor kinderen die het aanvankelijk lezen achter de rug hebben en ruimschoots toe zijn aan het 'echte' lezen. De hier besproken vijf deeltjes bevatten elk een afgerond verhaal van ongeveer veertig bladzijden. De onderwerpen zijn gevarieerd, min of meer spannend en sluiten aan bij hun belangstelling.

In Mag ik ook mee van Truus van de Waarsenburg willen alle dieren van de boerderij met Bjorn mee als die naar zijn oma gaat. Allemaal weten ze sterke argumenten aan te voeren lmaar uiteindelijk vallen ze onderweg om heel verschillende redenen af. Alleen het bescheiden konijn Carmen komt met Bjorn bij oma aan. En die verwent hen stevig. Van deze serie is dit wel het meest geslaagde verhaal.

Plezierige stimulerende leesstof. [Herman Kakebeeke]
Bjorn ligt slaperig in de wei. Als hij tegen de koe zegt dat hij alleen naar oma gaat, wil zij mee. Dan willen de haan, de hond en de poes ook mee om Bjorn te helpen vlug en veilig bij oma te komen. Bjorn zelf vindt dat zijn konijn dan ook mee mag. Van alle hulp komt weinig terecht. Bjorn arriveert alleen met het konijn bij oma. Zij heeft op veel meer eters gerekend en al dat eten is nu voor Bjorn. Als hij tenslotte vertelt waarom de anderen niet zijn gekomen, valt oma in slaap. Bjorn heeft ook wel zin in een dutje. Grappig, mooi rond verhaaltje. Eenvoudige structuur maar beeldend taalgebruik, waardoor de nuances in het verhaal duidelijk aanspreken. Nogal gestileerde tekeningen in grijzen verluchtigen het verhaaltje. Voor goede lezers vanaf ca. 6,5 jaar, anders iets ouder.

Suggesties