Grote letter
Nederlands

De wrede hand

Val McDermid (auteur)
Wanneer een sterspeler van Bradfields voetbalelftal is vergiftigd en een bom een deel van het stadion heeft verwoest, zijn een agente en een arts het er niet over eens of het gaat om een moord of om een terroristische aanslag.
Titel
De wrede hand
Auteur
Val McDermid
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Beneath the bleeding
Uitgever
Den Haag: Stichting Uitgeverij XL, 2008
2 dl.
ISBN
9789046305072

Andere formaten:

Besprekingen

Psycholoog Tony Hill belandt door toedoen van een patiënt met een bijl in het ziekenhuis. Intussen wordt DCI Carol Jordan geconfronteerd met de vergiftiging van de sterspeler van Bradfields voetbalelftal. Vanuit zijn ziekenhuisbed probeert Tony haar te helpen. Maar als hij meent de hand van een seriemoordenaar te zien, wil ze niet luisteren. Dan vindt er een aanslag plaats op het voetbalstadion van Bradfield waarbij meer dan dertig doden vallen. De terrorismedienst neemt de zaak van Carol over. En weer is Tony eigenwijs, denkt dat het geen werk van terroristen is. Hij strompelt zelfs het ziekenhuis uit om zijn eigen onderzoekingen te doen. Intussen blijft de relatie tussen Tony en Carol een moeizame haat-liefdeverhouding. Spannende psychologische thriller, de vijfde met het koppel Hill/Jordan. Ze verschenen op de Belgische televisie in de serie 'Wire in the blood', gebaseerd op deze boeken. McDermid debuteerde begin jaren '90 van de 20e eeuw met thrillers rondom speurder Kate Branniga…Lees verder

Over Val McDermid

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Val McDermid (4 juni 1955) is een Schots schrijfster van misdaadboeken. Ze is vooral bekend geworden met haar serie thrillers waarin Dr. Tony Hill de hoofdrol speelt.

McDermid is opgegroeid in het Schotse Kirkcaldy, waar ze de Kirkcaldy Highschool bezocht. Ze studeerde aan het St. Hilda's College aan de Universiteit van Oxford en ging na haar studie aan de slag als journaliste. Ook was ze korte tijd toneelschrijfster.

In 1987 behaalde ze haar eerste succes met de roman Report for Murder, de eerste in de reeks rond de lesbische journaliste Lindsay Gordon. Homoseksualiteit is een regelmatig terugkerend thema in haar boeken. Ze schreef ook een reeks rond de vrouwelijke privé-detective Kate Brannigan en een rond de profiler dr. Tony Hill, die de basis vormde voor de ITV-misdaadreeks Wire in the Blood.

Bibliografie