Stephanie is pleegmoeder van Jimmy Higgins, het vijfjarige zoontje van de onlangs overleden tv-ster Scarlett Higgins. Op een Amerikaans vliegveld wordt ze tegengehouden bij de metaaldetector. Terwijl zij apart genomen wordt voor nader onderzoek, wordt Jimmy meegenomen door een man in uniform. Al snel blijkt dat Jimmy ontvoerd werd.
Titel
Verdwenen
Auteur
Val McDermid
Vertaler
Frank Lefevere
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The vanishing point
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013
415 p.
ISBN
9789021809120 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Stephanie Harker en de vijfjarige Jimmy zijn vanuit Groot-Brittannië op weg naar Disneyland, wanneer Harker er op het vliegveld van Chicago getuige van is hoe Jimmy door een onbekende man wordt meegelokt. Ze probeert de man achterna te lopen, maar wordt door het luchthavenpersoneel als een terrorist aanzien en overmeesterd. De jonge, onervaren FBI-agente Vivian McKuras krijgt, bij gebrek aan meer ervaren agenten, de leiding over de zaak. Zij ziet hierin een uitstekende kans om haar talent te tonen aan haar oversten.
Verdwenen van de ervaren Val McDermid opent met een beklemmende scène waarin Harker een van de grootste nachtmerries van een ouder meemaakt: de ontvoering van je kind. McDermid weet Harkers radeloosheid en angst perfect te vatten in de openingshoofdstukken. Je leeft met haar mee, hoewel je nog niets van Harker of Jimmy afweet. De spanning zit er dus vanaf het begin goed in, maar de auteur kiest er vervolgens voor om het achtergrondverhaal van Harker op de voorg…Lees verder
Als Stephanie Harker met pleegzoon Jimmy (5) van Londen naar Disneyland Californië vliegt, moet ze in Chicago overstappen. Bij de douane ziet ze hoe een man Jimmy aanspreekt en meeneemt. Ze schreeuwt om hulp, maar personeel neemt haar niet serieus. Pas als blijkt dat Jimmy werkelijk is ontvoerd, komt men in actie. Aan FBI-agente Vivian McKuras die de zaak onderzoekt, vertelt Stephanie hoe ze als bekend ghostwriter werd gevraagd de autobiografie te schrijven van Scarlett Higgins, ster uit een tv-realityshow. Onverwacht raken ze bevriend en als Scarlett na haar scheiding aan kanker sterft, wordt Stephanie voogd van zoontje Jimmy. Maar wie wil hem ontvoeren en waarom? De Schotse bestsellerauteur (1955) is het bekendst door de misdaadromans over dr. Tony Hill. Naast enkele romanseries schrijft ze zelfstandige romans, waarvan dit de nieuwste is. Heel spannend door een goed opgebouwd, actueel verhaal over heel menselijke hoofdpersonen, met veel nieuwe, verrassende verwikkelingen en een idem…Lees verder

Over Val McDermid

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Val McDermid (4 juni 1955) is een Schots schrijfster van misdaadboeken. Ze is vooral bekend geworden met haar serie thrillers waarin Dr. Tony Hill de hoofdrol speelt.

McDermid is opgegroeid in het Schotse Kirkcaldy, waar ze de Kirkcaldy Highschool bezocht. Ze studeerde aan het St. Hilda's College aan de Universiteit van Oxford en ging na haar studie aan de slag als journaliste. Ook was ze korte tijd toneelschrijfster.

In 1987 behaalde ze haar eerste succes met de roman Report for Murder, de eerste in de reeks rond de lesbische journaliste Lindsay Gordon. Homoseksualiteit is een regelmatig terugkerend thema in haar boeken. Ze schreef ook een reeks rond de vrouwelijke privé-detective Kate Brannigan en een rond de profiler dr. Tony Hill, die de basis vormde voor de ITV-misdaadreeks Wire in the Blood.

Bibliografie