Boek
Nederlands

Vlinders : sierlijke acrobaten

Valérie Tracqui (auteur)

Vlinders : sierlijke acrobaten

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In paginagrote kleurenfoto's en een eenvoudige tekst wordt verteld over het leven van vlinders in weiden. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Vlinders
Titel
Vlinders : sierlijke acrobaten
Auteur
Valérie Tracqui
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le papillon
Uitgever
Leidschendam: Biblion, 2004
29 p. : ill.
ISBN
90-5483-524-9

Besprekingen

Sommige dieren spreken meer tot de kinderlijke verbeelding dan andere. Dat weten de uitgevers maar al te goed. De favorieten worden dan ook keer op keer door de commerciële molen gedraaid. De twee reeksen van Biblion 'Poot voor poot' en 'Pootje voor pootje' behandelen elk een aantal geliefde diersoorten, de ene voor de wat oudere jeugd, zeg maar vanaf twaalf jaar, de andere voor lezers jonger dan twaalf. 'Poot voor Poot' vertelt iets meer over het leven van muizen, dolfijnen, bijen en jachtluipaarden. De op een wat jonger publiek gerichte reeks 'Pootje voor pootje' heeft het op een meer toegankelijke toon over reuzenpanda's, vlinders, wilde paarden en egels. De zinnen zijn wat korter, woorden eenvoudiger en de onderschriften wat krulliger. In elk van de deeltjes zijn de foto's en vormgeving schitterend. Grote prenten tonen het dier in zijn natuurlijke omgeving. De inhoud is degelijk maar nergens verrassend en overstijgt niet de gangbare encyclopedische informatie. Na kennismaking met …Lees verder
Dit deel uit de nieuwe jeugdreeks ‘Pootje voor pootje’ bespreekt het leven van vlinders in weidegebieden. De behoefte aan zon, de bouw van de vlinder, voortplanting, de ontwikkeling van rups tot vlinder, maar ook het belang van bescherming van deze dieren komen in hoofdstukken ter grootte van een dubbele pagina aan de orde. Elk hoofdstuk is voorzien van een of meer grote kleurenfoto’s met aanvullende uitleg (schrijfletters), kleine illustraties en een kolom tekst bestaande uit ongeveer vijf zinnen. Achter in het boek staan 26 herhalingsvragen, met daarbij de betreffende paginanummers*. Het taalgebruik is vriendelijk en kindgericht. Een vrolijk en leerzaam boekje vol aantrekkelijke en vaak vertederende foto’s. Zonder inhoudsopgave of woordenlijst. Geschikt voor werkstukken en spreekbeurten. Vanaf ca. 8 jaar.