Boek
Nederlands

De droom van een vorstin : vijftig jaar Koningin Elisabethwedstrijd

Vic De Donder (auteur)

De droom van een vorstin : vijftig jaar Koningin Elisabethwedstrijd

Titel
De droom van een vorstin : vijftig jaar Koningin Elisabethwedstrijd
Auteur
Vic De Donder
Taal
Nederlands
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2001
257 p. : ill.
ISBN
90-443-0172-1

Besprekingen

Met vier wedstrijddisciplines (voor viool, piano, zang en compositie), een zeer streng reglement en een groot internationaal aanzien behoort het Koningin Elisabethconcours in Brussel tot de moeilijkste en meest prestigieuze muziekwedstrijden van de wereld. Alleen de Tsjaikovski-wedstrijd in Moskou en de Chopin-wedstrijd in Warschau kunnen met haar wedijveren! Bij de vijftigste verjaardag van het Koningin Elisabethconcours (1951-2001) verschijnt dit omvangrijke boek, waarin uitvoerig wordt ingegaan op de geschiedenis van deze internationale muziekgebeurtenis, met hoofdstukken over de organisatie, de schiftingsrondes, de procedures tijdens de wedstrijd, de jury en de deelnemers. Ook aan de persoon van de koningin Elisabeth (grootmoeder van de huidige koning der Belgen) wordt in het boek aandacht geschonken. Ze was tot haar dood zeer nauw betrokken bij het concours, dat door haar en door enkele invloedrijke industriëlen en musici in het leven was geroepen. Met jaaroverzichten en vele zwa…Lees verder

Over Vic De Donder

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Johan De Donder

Victor Willy De Donder (Dendermonde, 14 oktober 1939 – Westerlo, 9 oktober 2015) was een Vlaams journalist, auteur, essayist en historicus. Hij was een schrijver bekend om zijn plastische stijl. Hij werkte 32 jaar als reporter, cultuurredacteur, opiniërend redacteur en eindredacteur voor de kranten De Standaard en Het Nieuwsblad.

Hij schreef 21 boeken: romans, essays, reisverhalen en historische werken. Zijn bekendste boeken zijn Kom eens naar mijn kamer, En we zijn er van de klas, Troje. De machtigste mythe van Europa, Zonsverduistering boven Brugge, In de naam van Vlaanderen en Glimlach van de kunst. Met De lokroep van de zeemeermin, in vijf talen vertaald, kende De Donder internationaal succes.

Biografie

Jeugd en studies

Vic De Donder werd in Dendermonde op 14 oktober 1939 geboren. Hij was het eerste kind van Alfo…Lees verder op Wikipedia