Boek
Nederlands

De Effies gaan op kamp

Vivian Den Hollander (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
De Effies gaan op kamp
×
De Effies gaan op kamp De Effies gaan op kamp
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Bas en Kim gaan met de Effies op kamp. In de avond is er een spannende speurtocht. Daarna doen ze wie het langst wakker kan blijven. Kunnen ze de volgende dag nog wel voetballen? AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Kamperen, Voetbal
Leesniveau
AVI M4, AVI 3
Titel
De Effies gaan op kamp
Auteur
Vivian Den Hollander
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2008
31 p. : ill.
ISBN
9789047504399

Besprekingen

Dit boek is een deeltje uit de voetbalreeks 'De Effies', die verdeeld is over verschillende AVI-niveau's. Net als de andere delen, is ook dit deel een rommeltje: er valt gewoon geen touw aan vast te knopen. Zo wordt er blijkbaar een heleboel voorkennis verwacht over de personages en hun vorige avonturen, die allemaal aan elkaar gelinkt zijn. Dat houdt in dat je als lezer niet anders kunt dan alle boeken van de Effies te lezen. Namen van kinderen duiken her en der op zonder uitleg of plaatsing, en verwarring is troef. Zowel het verhaal als de kinderen lopen bovendien constant door elkaar. Als volwassene is het al moeilijk om je hoofd erbij te houden, maar voor de bedoelde leeftijdsgroep (7+) is het verhaal helemaal niet te doorgronden. Dit boekje is bedoeld om woordenschat en zinsconstructies in te oefenen, maar de verwarrende tekst staat die opzet in de weg. Vivian den Hollander is nochtans een prima schrijfster, maar dit zoveelste verhaal rond deze ploeg is in allerijl ineengetimmerd…Lees verder
De Effies van voetbalclub RVC gaan op kamp en natuurlijk zijn Bas en Kim ook van de partij (de E'tjes zijn er trouwens ook). Ze zullen gaan slapen in tenten die op het veld zijn opgezet. Voor het zover is, wordt er friet gegeten, een potje voetbal gespeeld en een speurtocht gelopen. ’s Morgens merken ze dat Bas weg is en gaat iedereen op zoek. Al weer het negende deel in de serie 'De Effies'*, eersteleesverhalen over een jongen en meisje die graag voetbal spelen. Geen opzienbarend verhaal, maar wel herkenbaar voor de jonge lezers. De tekst is geschreven op AVI-M4 met korte zinnen van vier tot acht woorden, die steeds met een hoofdletter op een nieuwe regel beginnen. Geen moeilijke woorden. Duidelijke vormgeving waarin tekst en illustraties goed gescheiden zijn. De ingekleurde pentekeningen sluiten nauw aan op de tekst. Aantrekkelijk serie-omslag. Vanaf ca. 7 jaar.

Suggesties