Boek
Nederlands

De held van het veld

Vivian Den Hollander (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
De held van het veld
×
De held van het veld De held van het veld
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Voetbalclub RVC bestaat zestig jaar. Bas heeft bij de spelletjes en het penalty schieten geen geluk. Toch wordt hij de held van de dag. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Leesniveau
AVI 4, AVI M4
Titel
De held van het veld / Vivian den Hollander ; met ill. van Saskia Halfmouw
Auteur
Vivian Den Hollander
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2005
30 p. : ill.
ISBN
90-269-9884-8

Besprekingen

Voor lezertjes die verzot zijn op de boekjes van de Effies, kan het niet meer stuk. Vivian Den Hollander schreef niet alleen twee nieuwe boekjes over Bas en zijn voetbalclub, ze zorgde tevens voor een nieuwe uitdaging door de boekjes in AVI 4 te schrijven. Hiermee komt Den Hollander tegemoet aan de noden van de jonge lezer: ze weet hem te boeien door een reeks te schrijven rond dezelfde personages én ze laat het leesniveau meegroeien. (De eerste twee boeken uit de reeks werden in AVI 2 geschreven, daarna volgden twee AVI 3 boekjes en nu dus twee AVI 4 boekjes.)

De verhalen zelf blijven heel oppervlakkig, er komen geen al te grote problemen in voor en als er eens iets misloopt, wordt er snel een oplossing gevonden; beide verhalen kennen dan ook een happy-end. De boekjes zijn vlot toegankelijk voor veel zesjarigen. Ook qua lay-out zijn de boeken afgestemd op de beginnende lezer: ze hebben een klein en handig formaat, ze zijn gedrukt op stevig papier, ze zijn voorzien van kleureni…Lees verder
In de serie over de Effies een verhaal over Bas en zijn voetbalclub RVC, dat zonder de andere verhalen te kennen, goed te volgen is. Omdat de club zestig jaar bestaat, is er een groot feest waarvoor een beroemde keeper is uitgenodigd. Als Bas al snel is uitgeschakeld bij het penalty's nemen, zit hij verdrietig op het parkeerterrein en betrapt hij iemand die de auto van de keeper openbreekt. Zo wordt hij toch de held van de dag. Het verhaal is geschreven in een vlotte stijl zonder moeilijke woorden en in korte zinnen, die steeds met een hoofdletter op een nieuwe regel beginnen, AVI-M4. De opmaak en de bladspiegel maken het verhaal aantrekkelijk om te lezen. De vrolijk gekleurde tekeningen die afwisselend tussen, boven en onder de tekst gezet zijn, geven een goed beeld van het verhaal. Een leuk en spannend verhaal met een herkenbaar thema voor kinderen vanaf ca. 7 jaar.

Suggesties