Boek
Nederlands

Rijden voor een rozet

Vivian Den Hollander (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
Rijden voor een rozet
×
Rijden voor een rozet Rijden voor een rozet
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Paulien wil graag meedoen aan een wedstrijd op de manege. Maar ze heeft niet de goede kleding. En zal haar pony wel naar haar luisteren? AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI 5, AVI E4
Titel
Rijden voor een rozet
Auteur
Vivian Den Hollander
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2008
30 p. : ill.
ISBN
9789047502111

Besprekingen

'De Roskam' is een reeks voor beginnende lezers over een manege waar Paulien en haar vriendinnen leren paardrijden. In Rijden voor een rozet wil Paulien meedoen aan een wedstrijd, maar ze heeft geen geschikte kleren. Toch wint ze een rozet, die ze op weg naar huis spijtig genoeg verliest. Als er later een boom op de manege valt, proberen Paulien en Eva geld in te zamelen voor de herstelling. Ze halen de mooiste pony's van stal en laten de kinderen ritjes maken. Het lieve veulen Sterre moet echter toch verkocht worden om het dak te kunnen laten maken.

Vivian Den Hollander vertelt dit verhaal in korte, aangename zinnetjes. De lieve tekeningen van Saskia Halfmouw zijn leuk om te zien, en ondersteunen het verhaal. Op elke bladzijde vult zo'n kleurige prent de tekst naadloos aan. Bovendien zullen ruiters zien dat alles klopt: de handen houden de teugels juist vast, de zadels zitten keurig op de paarden, de houdingen zijn correct. Ook uit het verhaal kan je wat leren over paar…Lees verder
Paulien (ca. 9) wil meedoen aan een wedstrijd op de manege. Om mee te mogen doen, moet ze wel speciale kleren hebben. Hoe krijgt ze dit voor elkaar? En zal haar paard goed naar haar luisteren tijdens de wedstrijd? Het vijfde deel uit de serie ‘De Roskam’*, een serie over paarden voor beginnende lezers, AVI-M4. Ondanks het beperkte aantal bladzijden is het een spannend verhaal met een duidelijk begin, midden en eind. Het karakter van Paulien is, ondanks de beperkte omvang van het boek, goed uitgewerkt. Veel illustraties die goed bij het verhaal aansluiten. De techniek lijkt op pentekening, ingekleurd met aquarel. De illustraties zijn opvallend sprekend en kleurrijk. Dit zal kinderen stimuleren om het boek te lezen. De zinnen zijn vrij kort; een ruime interlinie en brede marges zorgen voor een overzichtelijke bladspiegel. Het zal oudere kinderen (vooral meisjes) tot een jaar of negen ook nog kunnen aanspreken. Vanaf ca. 7 jaar.

Suggesties