Boek
Nederlands

Daaf is top!

Vrouwke Klapwijk (auteur), Peter Nuyten (illustrator)
Daaf wil ook op het rek. Maar Has zegt nee. Daaf is dom en raar zegt Has. Dat zegt Ron ook. Opa wil Daaf helpen. En juf ook. Samenleesboek op AVI-S en AVI-E5. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Pesten, Dierverzorging
Extra onderwerp
schoolleven, verhalen, Samen lezen
Leesniveau
AVI Start
Titel
Daaf is top!
Auteur
Vrouwke Klapwijk
Illustrator
Peter Nuyten
Taal
Nederlands
Uitgever
Drunen: Delubas, 2008
69 p. : ill.
ISBN
9789053002995

Besprekingen

David wordt op school gepest, omdat hij onhandig is. Dankzij opa en zijn begripvolle juf ontdekken zijn klasgenoten dat David heel zorgzaam is voor dieren. Deel uit de vijftiendelige serie 'Samenleesboeken'*. In deze vorm worden zinnen in AVI-Start in een groot lettertype afgewisseld met zinnen van een hoger niveau, AVI-E5, in een kleinere letter. Achterin zijn informatie en goede tips met betrekking tot het samenlezen opgenomen. Verzorgde uitgave met ietwat stereotiepe, zwartomlijnde illustraties onder aan elke (dubbele) pagina. Het verhaaltje is ingedeeld in vijftien hoofdstukken en na elke dubbele pagina wisselt de kleur. Onder ieder hoofdstuk staat een vraag voor een gesprekje. Geschikte aanvulling voor de collectie eerste leesboekjes en de samenleesboekjes. Vanaf ca. 6 jaar.

Over Vrouwke Klapwijk

Vrouwke Klapwijk (Soesterberg, 21 juni 1956) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en voormalig lerares.

Biografie

Jeugd en opleiding

Klapwijk groeide op als oudste in een protestants gezin van vijf kinderen. Na de lagere school in Soesterberg ging ze naar de havo in Amersfoort en bezocht ze de pabo. Na haar studies was ze een tijdje werkzaam als leerkracht op de Groen van Prinstererschool in Bunschoten-Spakenburg.

Loopbaan

Klapwijk signeerde in 1991 haar eerste boek Bas haalt zijn A. Daarnaast is ze werkzaam als intern begeleidster op een basisschool en helpt ze kinderen met leerproblemen. In 2002 richtte ze in Voorthuizen haar adviesbureau "De Kinderboekenwijzer" op, waar ze scholen en bibliotheken adviseert over de aanschaf van kinderboeken. Momenteel schrijft ze vele kinderboeken met de illustratoren als Fija Philips-Meijer, …Lees verder op Wikipedia