Makkelijk lezen
Nederlands

Opvoeden van A tot Z

Wendy Bosmans (auteur), Wablieft (bewerker)

Wendy Bosmans is bekend van televisie. Zij geeft tips over opvoeden. Wat doe ik als mijn kinderen altijd ruzie maken? Hoe help ik mijn kind met het huiswerk? Hoe straf ik en beloon ik mijn kind? De tips uit het boek kan je zo gebruiken.

Standaard Uitgeverij | Manteau en Wablieft - al meer dan 20 jaar 'de duidelijkste krant van het land' - vinden dat iedereen recht heeft op informatie

Onderwerp
Opvoeding
Extra onderwerp
Makkelijk lezen (genre)
Titel
Opvoeden van A tot Z / Wendy Bosmans ; tekstadvies en bew. Wablieft
Auteur
Wendy Bosmans
Bewerker
Wablieft
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2011
95 p.
Aantekening
Bewerking van de oorspr. titel : Wendy Bosmans' ABC van opvoeden
ISBN
9789022324486 (paperback)

Besprekingen

Wendy Bosmans is geen onbekende meer: ze was eerder al 'supernanny' op televisie en ze schreef het succesvolle 'Wendy Bosmans' ABC van opvoeden'. Haar nieuwe boek in de 'Wablieft'-reeksOpvoeden van A tot Z is een korte, alfabetisch geordende gids voor ouders. Zo lezen we bijvoorbeeld bij de A meer over 'Apart zetten' en bij de C over 'complimenten geven aan kinderen'. Per onderwerp wordt een kort voorbeeld uit de dagelijkse praktijk gegeven, gevolgd door praktische tips. Hier en daar wordt ook verwezen naar interessant boeken over het onderwerp.

De meest uiteenlopende vragen komen aan bod: 'Hoe pas ik een time-out toe?' 'Waarom is voorlezen bij kinderen zo belangrijk en hoe pak ik dit het beste aan?' 'Hoe geef ik een complimentje aan mijn kind?' 'Waarom zijn duidelijke regels voor kinderen zo belangrijk?' 'Wat als mijn kind weigert te eten?' 'Wat moeten we verstaan onder stout en braaf zijn?' 'Hoe begeleid ik mijn kind bij het huiswerk?' 'Hoe ga ik als ouder om met jaloe…Lees verder

Over Wendy Bosmans

Wendy Bosmans (Bree, 18 september 1976) is een Vlaamse psychologe die bekend werd door haar optreden in het televisieprogramma Supernanny.

Biografie

Bosmans studeerde klinische psychologie (optie kind, jeugdige en gezin) aan de Katholieke Universiteit Leuven. Nadien volgde zij een postuniversitaire opleiding gedragstherapie. Zij startte de eerste opvoedingswinkel mee op te Genk.

Ze kreeg nationale bekendheid door het VTM-programma Supernanny, waarin zij ouders hielp om hun kinderen, die ongewenst gedrag vertonen, op te voeden. Ze is de auteur van enkele boeken over opvoeden, waaronder Kinderen opvoeden. Zo lukt het beter, en geeft in Vlaamse gemeentes voordrachten over het onderwerp. Ze had een cameo in de serie Familie.

Wendy Bosmans was ook schepen tijdens de legislatuur 2006-2012 in de gemeente Meeuwen-Gruitrode voor de CD&V.

Bibliografie