Boek
Nederlands

Prehistorisch leven

William Lindsay (auteur), Harry Tallor (fotograaf)
In de reeks:
Doelgroep:
Alle leeftijden
Met hulp van veel kleurenfoto's en gekleurde tekeningen wordt verteld over de geschiedenis van het leven op aarde. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Oertijd
Extra onderwerp
Prehistorie, dinosauriërs, oertijd
Titel
Prehistorisch leven / Lindsay, William ; foto's Tallor, Harry
Auteur
William Lindsay
Fotograaf
Harry Tallor
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Eyewitness guides, Prehistoric life
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 1994
63 p. : ill.
Aantekening
Omslagtitel : Prehistorisch leven : ontdek de oorsprong van het leven op aarde - vanaf de eerste bacterie, door het Tijdperk van de Dinosauriers heen, tot de opkomst van de mens
ISBN
90-02-19667-9

Besprekingen

Het boek bevat ruim 300 gekleurde afbeeldingen van het ontstaan en voortbestaan van de aarde tot ± 30.000 jaar geleden. De reconstructie van het leven begint bij de oorsprong van de 4500 miljoen jaar oude wereld. Boeiend wordt verteld over de veranderende aarde, hoe bergen en oceanen door aardbevingen en vulkanische uitbarstingen werden gevormd, tot ± 1000 miljoen jaar geleden de kans op leven werd gecreëerd. Na de algemene inleiding volgen 55 pagina's waarin de ontwikkeling van leven tot de opkomst van de mens wordt verteld. Zeer duidelijk in kleur weergegeven fossielen worden afgebeeld. In tekst en beeld volgt men de ontwikkelingen in de verschillende tijdperken. Een boek met moeilijke woorden en begrippen, maar eenvoudig en zakelijk verteld. Het ziet er aantrekkelijk uit met een stevige, rijk versierde band. Register, helaas ontbreekt een geologische tijdtafel. Vanaf ca. 13 jaar.