Boek
Nederlands

Domientje en haar familie

Yvonne Keuls (auteur), Annemie Berebrouckx (illustrator)
+1
Domientje en haar familie
×
Domientje en haar familie Domientje en haar familie
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Drie verhalen rond peuter Domientje en haar familie. Prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 3 jaar.
Bevat
Onderwerp
Familie
Titel
Domientje en haar familie / tekst Yvonne Keuls ; ill. Annemie Berebrouckx
Auteur
Yvonne Keuls
Illustrator
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2003
90 p. : ill.
ISBN
90-258-4141-4

Besprekingen

Domientje is een modern kind waarin zich vele moderne kinderen kunnen herkennen. Doordat ze een werkende, gescheiden mama heeft, brengt Domientje heel wat tijd door bij andere familieleden. En gelukkig heeft ze daar een heleboel van, en zijn het stuk voor stuk lieve, kindvriendelijke mensen.

Domientje en haar familie bundelt drie verhalen. In het eerste deel 'Domientje heeft familie' wordt deze grote, bijzondere familie kort voorgesteld. Er is vooreerst de lieve mama Leentje, bij wie Domientje soms in bed mag, en die kan koken én messpelen tegelijkertijd. Er is oma Titi, de mama van mama Leentje. Met haar doet Domientje soms boodschappen, of ze gaan samen wandelen met haar hondje Klara. Tante Katrien is de zus van mama en heeft zelf twee kinderen. Soms mag Domientje er logeren, in een heel hoog stapelbed. Bij papa Thijs heeft Domientje ook een eigen kamer en speelgoed. Er wordt niet druk gedaan over het feit dat papa en mama niet samen zijn. Iedereen is het erover eens: …Lees verder
Bundeling van drie eerder in de abonnementenreeks Leesleeuw (Zwijsen) verschenen verhalen over Domientje, die met haar moeder in een hoog flatgebouw woont. Op sommige dagen, wanneer haar moeder werkt, passen andere leden van de familie op. Met name bij oma en bij het gezin van haar tante voelt de levenslustige peuter zich goed thuis. Met warmte wordt verteld over de artistieke familie, het fantasierijke spel waarin de volwassenen moeiteloos mee kunnen gaan en de troost die Domientje ontvangt tijdens een logeerpartij. De vrolijke illustraties boordevol grappige details in een fraaie kleurstelling, de royale opmaak en de stevige uitvoering maken het boek áf. De tekst is in een grote, schreefloze letter boven aan elke pagina gedrukt. Fijne voorleesverhalen voor peuters en kleuters.

Over Yvonne Keuls

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Rob C. Croes / Anefo

Yvonne Keuls (Batavia, 17 december 1931) is een Nederlandse schrijfster.

Levensloop

Yvonne Keuls werd geboren in 1931 in Nederlands-Indië en kwam op zevenjarige leeftijd naar Nederland. Veel van haar boeken werden bekroond en zijn uitgegroeid tot klassiekers van de Nederlandse literatuur.

Populariteit

De populariteit van Keuls is zowel te danken aan haar toegankelijke schrijfstijl als aan de keuze van de thema's van haar boeken, zoals drugsverslaving, oorlog, dakloosheid en pedofilie. Keuls' werk werd onder meer vertaald in het Deens, Duits, Engels, Frans, Fries, Hongaars, Italiaans en Zweeds.

Televisie

Begin jaren '70 was Keuls een vast panellid in de NCRV-quiz Zo Vader, Zo Zoon en de varianten daarop. Destijds was ze nog tamelijk onbekend als schrijfster. In de jaren 80 nam zij deel aan het panelprogramma Daar zeg je zowat…Lees verder op Wikipedia

Suggesties