Makkelijk lezen
Nederlands
Verhalen over vaders, moeders, broers, zussen etc. Bewerking in eenvoudig Nederlands met korte zinnen en gemakkelijke woorden.
Onderwerp
Familie
Titel
De familieblues
Auteur
Yvonne Kroonenberg
Bewerker
Jérôme Jacquot
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, 2012
48 p.
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave
ISBN
9789086961436 (paperback)

Besprekingen

Yvonne Kroonenberg heeft mensen gevraagd naar verhalen over hun familie. Men mocht bellen of mailen en de respons was groot. Terugblikken en gedachten over haar eigen familie wisselt ze af met deze verhalen. Ze zijn ingedeeld naar familielid waarover verteld wordt: zussen, broers, moeders, vaders, schoonzussen, zwagers, ooms en tantes. De meeste contacten binnen families lopen niet altijd even soepel, vaak is er jaloezie, ruzie, leeft men langs elkaar heen of herhalen patronen zich. Werd vader door zijn vader genegeerd of zonder liefde opgevoed, dat is de kans groot dat hij dat bij zijn eigen zoon ook doet. Soms blijven problemen voortduren, ook al is een familielid al lang overleden. Familie zit in je bloed, je ontkomt er niet aan. Vandaar de titel: Familieblues. Herkenbare en daardoor soms geruststellende verhalen, prettig om te lezen. In deze bewerking in gemakkelijk Nederlands van het gelijknamige boek (2011)* is de tekst eenvoudig en zijn de zinnen kort zonder moeilijke woorden. …Lees verder

Over Yvonne Kroonenberg

CC BY 3.0 - Foto van/door Roel Wijnants

Yvonne Kroonenberg (Amsterdam, 31 mei 1950) is een Nederlandse schrijfster en columniste.

Biografie

Yvonne Kroonenberg is geboren in Amsterdam in 1950. Haar ouders waren van Joodse afkomst en haar grootouders, de ouders van haar moeder, zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog omgekomen. Kroonenberg heeft twee zussen, onder wie Cassandra Kroonenberg met wie ze een kookboek schreef, en een broer, Philip Kroonenberg, met wie ze soms optreedt.

Toen ze drie jaar was verhuisde het gezin naar Scheveningen. Ze was erg jong toen ze voor het eerst naar de lagere school ging; haar klasgenoten waren zo'n anderhalf jaar ouder. Op de lagere school werd ze veel gepest.

Haar ouders voedden haar heel vrij op; er werden weinig grenzen gesteld.

In 1968 behaalde zij in Scheveningen het diploma van het gymnasium en ging een jaar naar Amerika. Terug in Nederland studeerde zij psychologie in Leiden. Daarna is ze vijf jaar als psychother…Lees verder op Wikipedia

Suggesties